Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Ο Εισαγγελέας ζήτησε την λίστα των φοροφυγάδων

Να του αποσταλεί το γρηγορότερο η περιβόητη λίστα των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου, ώστε να κινηθούν επιτέλους σε βάρος τους οι ανάλογες ποινικές διαδικασίες, ζήτησε χθες από το υπουργείο Οικονομικών ο επικεφαλής του Τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος, εισαγγελέας Εφετών, Γρηγόρης Πεπόνης.

Οπως επισημαίνει ο ανώτατος εισαγγελέας, «η εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας είναι απολύτως επιβεβλημένη στις περιπτώσεις κατά τις οποίες το ύψος του διακρατηθέντος ποσού Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) ή Φόρου Κύκλου Εργασιών (ΦΚΕ) υπερβαίνει σε ετήσια βάση το ποσό των 75.000 ευρώ, πέραν του οποίου η πράξη καθίσταται κακούργημα, ή το ύψος του βεβαιωμένου χρέους που δεν έχει καταβληθεί υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ».

Υπενθυμίζεται ότι η επιβεβαίωση πως υπάρχει λίστα μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου και μάλιστα θα δημοσιευθεί, ανεξάρτητα από την άποψη της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, ήρθε πριν από λίγες ημέρες από τη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγ. Βενιζέλος, ανέφερε κατά τη συνεδρίαση ότι «τη λίστα μπλοκάρει η Αρχή, στην οποία απευθυνθήκαμε προκειμένου να τη δώσουμε στη δημοσιότητα».

Φέρεται μάλιστα να είχε κάνει λόγο για διορία μέχρι την Παρασκευή (σήμερα δηλαδή), οπότε «θα τα δημοσιεύσουμε με δική μας ευθύνη».

Στο μεταξύ για σήμερα έχει κληθεί να καταθέσει ο τέως υφυπουργός Οικονομικών, Δημ. Κουσελάς, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που είχε διαταχθεί από τον κ. Πεπόνη, με αφορμή τους ισχυρισμούς Κουσελά -που προηγήθηκαν της συνεδρίασης του Κοινοβουλευτικού Τομέα Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ- για λίστα με 3.000 ονόματα μεγαλοοφειλετών, με χρέη που υπερβαίνουν το ένα εκατομμύριο ευρώ ο καθένας.

Βέβαια, αργότερα, ο τέως υφυπουργός διέψευσε τα περί λίστας «φοροφυγάδων», υποστηρίζοντας, έπειτα από ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Παπαδημούλη, ότι τέτοιος κατάλογος δεν υπάρχει. *

πηγή: enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου