Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Οι "Ιππότες" της Ελεεινής Ευρωζώνης, ο "τράγος" και οι υποτελείς της Ευρώπης που πρόλαβαν την...παρέλαση!

Μετά την αναγγελία της "νέας" ακόμη πιο μεγάλης επιτυχίας της ελληνικής κυβέρνησης, να "κουρέψει" το χρέος σε ποσοστό έως και 50%, καταφέρνοντας να κρατήσει το ΑΕΠ στα επίπεδα του 120% το...2020, την "διάσωση" του τραπεζικού συστήματος(αλλοίμονο) και την "επικύρωση" της 10χρονης 'επιτήρησης, δεν έχουμε να κάνουμε τίποτε άλλο παρά να μείνουμε "μακάκες"!

Πως γίνεται να παρουσιάζεται μια "συμφωνία" χωρίς λεπτομέρειες(μήπως επειδή περιμένουν πρώτα την αντίδραση των "αγορών";), χωρίς χρονοδιάγραμμα(από σήμερα έως και το 2020 παρουσιάζονται νούμερα στην "καμπύλη" του ΑΕΠ χωρίς επεξηγήσεις, με μόνη αρχική προϋπόθεση να έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα το 2012), χωρίς το πιο σημαντικό, τι σημαίνει αυτό για την τσέπη του πολίτη(βλ. "νέες θυσίες") και να πανηγυρίζεται ως τεράστια επιτυχία, είναι απορίας άξιο...

Βέβαια μπορεί και να την χαρακτηρίζουν έτσι γιατί, απλά θα καταφέρουν να μπουν στο...αεροπλάνο της επιστροφής! Εντάξει κατανοητό, αλλά όχι και να κάνουμε το άσπρο μαύρο ή και το αντίθετο.

Η αλήθεια είναι πως οι "Ιππότες" της Ευρώπης, γιατί απέχουν πολύ μα πάααααρα πολύ στο να τους χαρακτηρίσουμε ηγέτες, Μέρκελ και Σαρκοζί, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, έπαιξαν το παιχνίδι τους και είτε κέρδισαν(Μέρκελ) είτε έχασαν(Σαρκοζί).
Η Γ ερμανίδα Καγκελάριος, έδωσε ένα "μάθημα" τακτικής στον Γάλλο Πρόεδρο, αφού έπαιξε τα πιόνια της καλύτερα και πιο αποτελεσματικά, νικώντας κατά κράτος στην σκακιέρα της οικονομικής "διατριβής" και σχεδίου "διάσωσης" που έπρεπε να ανακοινωθεί.

Οι 2 "ιππότες" κατάφεραν απλά να επικρατήσουν των Τραπεζών για το εθελοντικό κούρεμα, χωρίς όμως ακόμα να υπάρχουν υπογραφές από όλους, δίνοντας κάποιο περιθώριο στις αγορές να περιμένουν την συνδιάσκεψη των G20, για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πως θα "μοιραστεί" η πίτα αυτή.

Μια είδηση που μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στην ήδη ευπαθή αστάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει να κάνει με την άρνηση ή και οργή μπορεί να πει κανείς του Σ.Μπερλουσκόνι με τις υποδείξεις για τον περιορισμό του Ιταλικού χρέους και τις αλλαγές που του συνέστησαν/υπέδειξαν/αξίωσαν να κάνει το συντομότερο δυνατόν.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός εξοργίστηκε τόσο που απείλησε με αποχώρηση από την συνδιάσκεψη, αν δεν υπάρξει ο απαιτούμενος σεβασμός προς την χώρα του. Οι πληροφορίες λένε πως η Ιταλία, που έχει ένα πραγματικά μεγάλο έλλειμα άνω του 1 τρις, σκέφτεται σοβαρά την στάση της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που μπορεί να φτάσει μέχρι και θέσεις ΒΕΤΟ...

Τώρα όσον αφορά εμάς η συμφωνία είναι ότι ακριβώς περίμενε η κυβέρνηση. Μια "21η Ιουλίου plus", που δίνει χρόνο να μπορέσει(;) να περάσει τον προϋπολογισμό, να θέσει την ψήφιση της νέας συμφωνίας-Μνημονίου, με μόνιμη επιτήρηση για τα επόμενα 10 χρόνια περίπου, με, ίσως 180 βουλευτές, που αν δεν "σηκώσουν" αυτή την απόφαση στους ώμους τους θα χαρακτηριστούν υπόλογοι για τα όποια δεινά επέλθουν.

Μια ακόμα δηλαδή απειλή στην ελεύθερη βούληση των 300, που πλέον, μετά από τόσες ψηφοφορίες, έχουν μπολιαστεί στην "ψηφο-τρομοκρατία" και θα "πράξουν το καθήκον τους", όπως θα μας πουν ο υπουργός Οικονομικών στις 5 το απόγευμα σήμερα και στο καπάκι ο Πρωθυπουργός στις 8.

Το μόνο σίγουρο είναι πως, δανειζόμενοι τον όρο από την αθλητική επικαιρότητα, η κυβέρνηση θα κάνει...παρέλαση!!!

Με τις υγείες μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου