Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ/ΥΓΕΙΑ - 10εκ. Ευρώ "φέσι" σε νοσοκομεία από μία εταιρεία!

Το πάρτι που έχουν στήσει εδώ και δεκαετίες τα «τρωκτικά» του χώρου της Υγείας με τα κρατικά κονδύλια (δηλαδή με τα λεφτά των φορολογουμένων) αποκαλύπτουν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ.

Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ, εξοπλισμένοι με φορητούς υπολογιστές (laptops), έκαναν έφοδο στα γραφεία εισαγωγέα-προμηθευτή ιατρικών ειδών και μηχανημάτων (υλικών που χρησιμοποιούνται σε καρδιολογικές επεμβάσεις) κατά κύριο λόγο σε Δημόσια Νοσοκομεία. Αντί για μια απλή υπόθεση φοροδιαφυγής, όμως, διαπίστωσαν μεγάλης έκτασης υπερτιμολόγηση, η οποία μεθοδεύθηκε με "τριγωνικές συναλλαγές", στις οποίες συμμετείχαν ιταλική, κυπριακή και ελληνική επιχείρηση. Η υπερτιμολόγηση ανέρχεται στο ποσό των δέκα εκατ. ευρώ, τα οποία διογκώθηκαν με αυτές τις μεθοδεύσεις και επιβάρυναν τα Δημόσια Νοσοκομεία και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, που κλήθηκαν να τα πληρώσουν.

Πώς στήθηκε η κομπίνα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, ο έλεγχος διαπίστωσε ότι ο ιδιοκτήτης της ελληνικής επιχείρησης είναι ταυτόχρονα και ιδιοκτήτης της κυπριακής εταιρείας, με αποκλειστικό σκοπό την υπερτιμολόγηση εμπορευμάτων. Ακολούθως, η ελληνική επιχείρηση τα πωλεί σε Δημόσια Νοσοκομεία με υπέρογκα ποσοστά κέρδους. Στη συνέχεια, μέσω της κυπριακής, το προϊόν της υπερτιμολόγησης επιστρέφεται στον ιδιοκτήτη της ελληνικής επιχείρησης μέσω εμβασμάτων προς άλλη επιχείρηση συμφερόντων του, η οποία έχει έδρα στις Σεϋχέλλες.

Δεδομένου ότι ο κλάδος της Υγείας είναι ιδιαίτερου κοινωνικού και οικονομικού ενδιαφέροντος και επηρεάζει άμεσα τις δημόσιες δαπάνες μέσω των χρεών των Δημοσίων Νοσοκομείων και των Ασφαλιστικών Οργανισμών, που καλούνται να καταβάλουν ποσά, τα οποία διογκώνονται με διάφορες μεθοδεύσεις από τις επιχειρήσεις, το ΣΔΟΕ προχωρά σε βάθος διερεύνηση της υπόθεσης. Η πιλοτική λειτουργία του συστήματος “ELENXIS” συνεχίζεται και εντείνεται με την εμπλοκή νέων συνεργείων ελέγχου του ΣΔΟΕ και με δυνατότητα ασύρματης επικοινωνίας.

πηγή Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου