Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - Νέες επιβαρύνσεις του οικογενειακού προϋπολογισμού από αύξηση πετρελαίου, βενζίνης και επιτόκια!

Νέο διπλό χτύπηµα εν µέσω κρίσης δέχεται ο οικογενειακός προϋπολογισµός, καθώς αυξάνεται το κόστος δύο βασικών δαπανών του που δεν µπορούν να περικοπούν: των καυσίµων και των τόκων των δανείων.

Η επιβάρυνση για ένα νοικοκυριό υπολογίζεται, µε µετριοπαθείς υπολογισµούς, σε περίπου 150 ευρώ τον µήνα από την άνοδο τηςτιµής της βενζίνης και του πετρελαίου θέρµανσης,αλλά και των δόσεων για έναν καταναλωτή που έχει να αποπληρώσει πιστωτικές κάρτες, ένα καταναλωτικό καθώς καιένα στεγαστικό δάνειο.

Πρόκειται για δυσβάστακτο κόστος για την πλειονότητα των ελλήνων µισθωτών, που έχουν δει τους µισθούς τους να περικόπτονται περίπου15% κατά µέσο όρο (στην περίπτωση δηµοσίων υπαλλήλων αλλά και πολλών ιδιωτικών),ενώ πολλοί αντιµετωπίζουν το φάσµα της ανεργίας.

Πιό άμεσο και σαφώς πιο υψηλό θα είναι το κόστος για θέρμανση και κίνηση, αφού υπολογίζεται πως για μια μέση οικογένεια θα φτάσει μέχρι και τα 110-150 Ευρώ τον μήνα. Για τα δε καταναλωτικά, στεγαστικά και άλλου τύπου δάνεια καθώς και για πιστωτικές κάρτες, οι δόσεις αναμένεται να αυξηθούν(ανά περίπτωση) από 10-50 ευρώ τον μήνα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου