Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

ΕΙΔΗΣΕΙΣ/ΚΟΣΜΟΣ - "Συγνώμη" να ζητήσει η Κα Μέρκελ από την Τουρκία! Αυτό είπε ο Τ. Ερντογάν

«Η κα. Μέρκελ πρέπει να ζητήσει συγνώμη από τους Τουρκοκυπρίους» σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έδωσε συνέχεια στην ένταση που έχει ανακύψει μεταξύ Άγκυρας και Βερολίνου σχετικά με το Κυπριακό.

Σε ομιλία που έκανε στην Άγκυρα, ο Ερντογάν απάντησε για άλλη μια φορά στη Μέρκελ, ενώ έκανε εκτενείς αναφορές στο Κυπριακό, με ευθείες βολές εναντίον της ΕΕ, τονίζοντας ότι η καγκελάριος «πρέπει να επανεξετάσει τις ιστορικές της γνώσεις».

«Η κα. Μέρκελ, εάν κάνει τον κόπο να διαβάσει το βιβλίο του προκατόχου της, Γκέρχαρντ Σρέντερ, θα δει ότι ο Σρέντερ διατυπώνει τον ανήθικο τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρθηκαν εναντίον των Τούρκων» είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι «ο Σρέντερ γράφει με ποιο τρόπο δεν τηρήθηκαν οι υποσχέσεις που δόθηκαν στους Τουρκοκυπρίους».

Αναφερόμενος στο σχέδιο Ανάν και στα δημοψηφίσματα, ο Τούρκος πρωθυπουργός σημείωσε: «Τα πάντα υπήρχαν στο σχέδιο εκείνο, συμπεριλαμβανομένου του θέματος της αποχώρησης των στρατευμάτων των τουρκικών και των ελληνικών. Η τουρκική πλευρά είπε ναι με 65% και η Ελληνοκυπριακή πλευρά όχι με 75%. Ποιοι τήρησαν το λόγο τους; Οι Τουρκοκύπριοι. Ποιοι δεν τον τήρησαν; Οι Ελληνοκύπριοι. Ποιοι επιβραβεύτηκαν; Οι Ελληνοκύπριοι. Η ΕΕ ακόμη δεν τηρεί την υπόσχεσή της».

ΣΧΟΛΙΟ
Αυτά είναι κάποια από τα...ριμπάουντ(για να χρησιμοποιήσω αθλητική ορολογία), που πρέπει να πάρει η διπλωματία μας και να τα χρησιμοποιήσει, όπως πρέπει!
Και ο νοών νοείτω...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου