Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

ΕΙΔΗΣΕΙΣ/ΚΟΣΜΟΣ - Αναμονή για το φυσικό αέριο στην Κύπρο

Απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα αναμένεται να δώσει μέσα στο Φεβρουάριο η αμερικανική εταιρεία Noble Energy, οπότε θα είναι δυνατή η λήψη απόφασης για το θέμα του φυσικού αερίου και ο καταρτισμός στρατηγικής διαχείρισης ενεργειακών αποθεμάτων στην περιοχή της Κύπρου.

Η εταιρεία Noble, η οποία έχει εξασφαλίσει τα δικαιώματα για τη "θέση 12" στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, θα απαντήσει μεταξύ άλλων πότε προγραμματίζει να αρχίσει τις γεωτρήσεις και πόσο χρόνο θα πάρει η άντληση φυσικού αερίου.

Στην περίπτωση που δεν μπορούν να γίνουν αυτά άμεσα και γρήγορα, η εταιρεία Noble, η οποία διαχειρίζεται και τα ισραηλινά κοιτάσματα, θα πει αν μπορεί να φέρει φυσικό αέριο από το Ισραήλ και κάτω από ποιους όρους και τιμές.

Ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Ενέργειας Σόλων Κασίνης δήλωσε ότι τα ερωτήματα αυτά έχουν ήδη τεθεί στην εταιρεία, η οποία αναμένεται να αποστείλει εμπειρογνώμονες στα μέσα του επόμενου μήνα και εν συνεχεία, ηγετική ομάδα της εταιρείας θα επισκεφθεί το νησί.

Τα αποτελέσματα των διαβουλεύσεων με την εταιρεία Noble θα αποτελέσουν και έναν από τους βασικούς άξονες της επίσκεψης του προέδρου Δημήτρη Χριστόφια στις14 Μαρτίου στο Ισραήλ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου