Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

ΕΙΔΗΣΕΙΣ/ΣΧΟΛΙΟ - "Δεν πάμε σε αναδιάρθρωση" και...τρίπλα Παπανδρέου!

«Δεν κινούμαστε προς την αναδιάρθρωση. Έχουμε ξεκάθαρο οδικό χάρτη. Ελπίζουμε να ανοιχτούμε στις αγορές ακόμα και φέτος» τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά τη διάρκεια συζήτησης σε πάνελ στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, απορρίπτοντας εκ νέου το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας ή αναδιάρθρωσης του χρέους.

«Πέρυσι έλεγαν πως τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία ήταν το συντομότερο ανέκδοτο, αλλά τώρα είμαστε από τις πιο διαφανείς χώρες στην ΕΕ» είπε ακόμη ο κ. Παπανδρέου. Παράλληλα, αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση, όπως το άνοιγμα το κλειστών επαγγελμάτων, αλλά και στη διαφάνεια, που, όπως υποστήριξε, «έχει ενισχυθεί σημαντικά».

Βέβαια ο Κος Παπανδρέου απέφυγε με εκπληκτική...ντρίπλα(άλλη το είπαν στιγμιαία κώφωση...), την ερώτηση του υπεύθυνου του πάνελ, που ρώτησε "γιατί κόψατε συντάξεις μισθούς και ανεβάσατε ΦΠΑ, όταν θα μπορούσατε να φορολογήσετε περισσότερο τα υψηλά εισοδήματα, τα ομόλογα και τις μετοχές των μεγάλων κλπ κλπ".
Η απάντηση του ΓΑΠ ήταν αποστωμοτική: Η ΕΕ, το ΔΝΤ η ΕΚΤ και η Ελλάδα κατέληξαν στην δανειοδότηση από ένα σχήμα Τρόϊκας μπλα μπλαμπλα και "άλλα λόγια να αγαπιόμαστε"

Το σχετικό στιγμιότυπο δεν το έδειξαν τα κανάλια των 8 παρά μόνο το ΚΟΝΤΡΑ στο βραδυνό δελτίο με τον Τέρενς Κουϊκ.

Περαστικά μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου