Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Πρώτο ΘΕΜΑ online : Σε νεοκλασικό -"κόσμημα" μεταφέρθηκαν οι μετανάστες - Ελλάδα

Λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα της Παρασκευής και μετά απο μαραθώνιες διαπραγματεύσεις ολοκληρώθηκε η διαδικασία εξόδου των 230 μεταναστών καθώς και των προσκείμενων οργανώσεων από το κτίριο της Νομικής στην Οδό Σόλωνος σε νεοκλασικό κτίριο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πατησίων και Ηπείρου. Η ομαλή μετάβασή τους έγινε με τη συνοδεία της αστυνομίας, σε απόσταση ενός οικοδομικού τετραγώνου. 
 


Στον ίδιο χώρο, εγκαταστάθηκαν και οι Κινήσεις Αλληλεγγύης, ενώ θα επιτρέπεται να τους επισκέπτονται συγκεκριμένα πρόσωπα. Η συμφωνία προβλέπει ότι θα παραμείνουν στο νεοκλασικό-κόσμημα για 15 ημέρες.

Στη διάρκεια της νύχτας παρουσιάστηκε νέα εμπλοκή, καθώς ο ιδιοκτήτης του κτιρίου επικαλέστηκε την ύπαρξη ...πινάκων ζωγραφικής στο ισόγειο, δηλώνοντας πως αυτοί δεν είναι δυνατό να μετακινηθούν νωρίτερα από το πρωί!

Εν μέσω συνθημάτων, προετοιμάστηκε πρώτα η αποχώρηση περίπου 15 μεταναστών με βεβαρημένη υγεία, μέσα σε ειδικά οχήματα, ενώ ξεκίνησε και μεταφορά αγαθών και προμηθειών που πρόσφερε ο Ερυθρός Σταυρός.

Πρώτο ΘΕΜΑ online : Σε νεοκλασικό -"κόσμημα" μεταφέρθηκαν οι μετανάστες - Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου