Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - "Να γίνει έλεγχος στα ταμεία των Κομμάτων"

Να γίνει έλεγχος όχι μόνο στα πολιτικά πρόσωπα, αλλά και στα κόμματα για την υπόθεση της Siemens, ζήτησε, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, o Γιώργος Λιάνης.

Ο βουλευτής και πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ότι πολλές φορές οι πολιτικοί «δεν λέμε τα πράγματα με το όνομά τους» και συνέχισε:

«Δεν θεωρώ ότι είναι σύμπτωση που δεν έγινε καμία έρευνα στα ταμεία των δύο κομμάτων, δεν θεωρώ ότι είναι σύμπτωση που έφυγε ο Χριστοφοράκος» μνημονεύοντας μία ρήση του Ελύτη, ότι αν είναι όλα αυτά συμπτώσεις, «θα πρέπει να ντρέπονται οι συμπτώσεις».

«Πώς γίνεται να λέμε όλα στο φως και να μην ψάχνουμε τα ταμεία του κόμματός μας; Αυτό, δεν είναι όλα στο φως, είναι όλα στο σκότος», είπε.

Ο κ. Λιάνης επανέλαβε την ερώτηση που έθεσε και ενώπιον της ΚΟ του κυβερνώντος κόμματος, «ποιος νέος άνθρωπος θα έρθει στο ΠΑΣΟΚ, όταν θα ξέρει ότι δεν μπορεί να έχει την ελευθερία της γνώμης του, γιατί αν την πει, θα διαγραφεί;», ενώ έκανε λόγο για απουσία συνείδησης.

«Όταν ανεχόμαστε τις πράξεις αυτών που ήταν ασυνείδητοι, δεν κάνουμε για την πολιτική. (...) Ούτε οι Εξεταστικές έφεραν αποτέλεσμα, είναι η κατάρα των βουλευτών, όταν δεν τιμωρείται κανένας, ο κόσμος καταλαβαίνει ότι είναι μία συμπαιγνία».

Εξάλλου, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως ο μόνος που μπορεί να διαχειρισθεί την κρίση εντός και εκτός των συνόρων είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός, προβλέποντας ότι η κρίση θα έχει διάρκεια, ωστόσο σημείωσε πως όταν ένα πολιτικό σύστημα δεν συναινεί πουθενά, «πώς να βρουν λύση όταν τσακώνονται;».

πηγή: Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου