Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - "Εμπλοκή" στο πόρισμα της Siemens! Παράγράφηκαν τα αδικήματα για το Βατοπέδι!

"Εμπλοκή" στο πόρισμα για την Siemens παρουσιάστηκε χθες και είναι αμφίβολο αν θα ανακοινωθεί και παραδοθεί σήμερα στην Βουλή.
Οι διαβουλεύσεις μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν έφεραν, κατ' αρχήν αποτέλεσμα και όλα θα κριθούν σήμερα.

Λίγες ώρες πριν την παράδοση του πορίσματος στον πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο και τα σενάρια για το ποιοι πρώην υπουργοί θα παραπεμφθούν σε προανακριτική επιτροπή συνεχώς ανατρέπονται. Βέβαια, οι διαδικασίες που εξελίσσονται δεν έχουν να κάνουν τόσο με τα πραγματικά περιστατικά και το ποιοι ευθύνονται γι’ αυτά αλλά με το ποια είναι εκείνα τα στελέχη (πρώην και νυν) για τα οποία τα δύο μεγάλα κόμματα προτίθενται να τα παραπέμψουν.

Πάντως, έως αυτή την ώρα αν και φαίνεται πως δεν έχει «κλειδώσει» η τελική λίστα με τους παραπεφθέντες βουλευτές, το πιθανότερο σενάριο μιλά για παραπομπές των κ.κ. Τάσου Μαντέλη, Γιάννου Παπαντωνίου, Χρίστου Βερελή και Νίκου Χριστοδουλάκη από πλευράς ΠΑΣΟΚ και αυτές των κ.κ. Χρίστου Μαρκογιαννάκη, Μιχάλη Λιάπη, Γιώργου Βουλγαράκη και Γιώργου Αλογοσκούφη από την ΝΔ.

Μάλιστα τις τελευταίες ώρες ακούγεται έντονα πως στην λίστα των παραπεφθέντων θα προστεθεί και ο κ. Νίκος Δένδιας καθώς η επιτροπή θεωρεί πως φέρει ευθύνη για την φυγή των κ.κ. Μιχάλη Χριστοφοράκου και Χρίστου Καραβέλα.

Εν τω μεταξύ παραγράφεται οριστικά το αδίκημα της απιστίας για τους υπουργούς της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας: Αλέξανδρο Κοντό, Ευάγγελο Μπασιάκο και Πέτρο Δούκα, την παραπομπή των οποίων είχε αποφασίσει η Βουλή.

Το Δικαστικό Συμβούλιο με βούλευμα του υιοθετεί σύμφωνα με πληροφορίες την σχετική πρόταση του εισαγγελέα Μιλτιάδη Ανδριωτέλλη, ενώ σε ότι αφορά τα μη πολιτικά πρόσωπα (συμβολαιογράφους, δικηγόρους, Εφραίμ, Ασρένιο κ.α) αποφαίνεται κατά πλειοψηφία ότι η δικογραφία θα πρέπει να επιστραφεί στην εφέτη ανακρίτρια κυρία Ειρήνη Καλού προκειμένου να συνεχίσει την ανάκριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου