Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - Ένας 16αχρονος Έλληνας διαπρέπει στο ΜΙΤ!

Τις βαλίτσες του για το πανεπιστήμιο ΜΙΤ (Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης) των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής ετοιμάζει ο 16χρονος Χάρης Τσαμπασίδης, από το Λιτόχωρο της Πιερίας. Ο μαθητής προσκλήθηκε για το επόμενο καλοκαίρι από τη διοίκηση του αμερικανικού πανεπιστημίου, καθώς έχει διαπρέψει σε διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας (ΕΜΕ), σε διαγωνισμούς των Βαλκανίων, της Μεσογείου και της Παγκόσμιας Μαθηματικής Ολυμπιάδας.

Ο 16χρονος, μαθητής της Β' τάξης του λυκείου Λιτοχώρου, έχοντας συμμετάσχει σε όλους τους διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας (ΕΜΕ), αλλά και σε διεθνείς διαγωνισμούς, έχει κατακτήσει μέχρι στιγμής οκτώ μετάλλια, μεταξύ των οποίων δύο χρυσά, τέσσερα ασημένια και δύο χάλκινα και εύφημο μνεία από την Παγκόσμια Μαθηματική Ολυμπιάδα.

Η Μαθηματική Εταιρία προτείνει κάθε χρόνο ένα παιδί από τη Β' λυκείου, το οποίο έχει ξεχωρίσει για τις γνώσεις του στα μαθηματικά. "Φέτος, επιλέχτηκα εγώ να μεταβώ στο πανεπιστήμιο ΜΙΤ των ΗΠΑ και χαίρομαι ιδιαίτερα, γιατί επιβραβεύτηκαν οι κόποι μου. Σαφώς και ήταν απρόσμενο, αφού δεν έρχεται καθημερινά μία τέτοια πρόσκληση", δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Χάρης Τσαμπασίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου