Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

ΕΙΔΗΣΕΙΣ- "Πόθεν Έσχες" για τους δανειζόμενους, όχι όμως για τους έχοντες τα μετρητά!!!

Άλλο πάλι και τούτο. Διαβάζουμε πως θα μπει στο "Πόθεν Έσχες" η πρώτη κατοικία που έχει προέλθει από δάνειο και όχι αυτή που έχει αγοραστεί μετρητά, σύμφωνα και με το παρακάτω άρθρο-ρεπορτάζ στο "Πρώτο Θέμα"

"Τους όρους και τις προύποθέσεις υπό τις οποίες θα εξαιρείται από το πόθεν έσχες η αγορά πρώτης κατοικίας, δίνει με εγκύκλιό του το υπουργείο Οικονομικών.

Εκεί όριζεται ότι η απαλλαγή (έως το τέλος του 2012), αφορά μόνο την αγορά ή ανέγερση με μετρητά α΄κατοικίας και όχι για τα τοκοχρεολύσια τυχόν στεγαστικού δανείου.

Επίσης, προκειμένου περί δωρεών και γονικών παροχών που αφορούν στην απόκτηση πρώτης κατοικίας, η φοροαπαλλαγή αφορά αποκλειστικά και μόνο σε δωρεές και γονικές παροχές με χρηματικό ποσό που αφορούν στην απόκτηση ή ανέγερση πρώτης κατοικίας, αλλά όχι στην εξόφληση στεγαστικού δανείου.

Διευκρινίζεται ότι οι δαπάνες για την αγορά ή ανέγερση α' κατοικίας καθώς και οι δωρεές ή γονικές παροχές για τη κάλυψη τους, πρέπει να έχουν γίνει μετά τις 17 Δεκεμβρίου του 2010, οπότε τέθηκε σε ισχύ η διάταξη νόμου, προκειμένου να ισχύει το αφορολόγητο. Σε διαφορετική περίπτωση επιβάλλεται ο προβλεπόμενος φόρος γονικών παροχών ή δωρεών, που κλιμακώνεται από 10% έως 40%."

Δηλαδή για να καταλάβω: Κάποιος που έχει μετρητά μπορεί να χτίσει σπίτι και να μην φορολογηθεί(!!!), ενώ κάποιος που δεν έχει και δανείζεται και πληρώνει το δάνειο διπλό και τρί-διπλο στις τράπεζες, λόγω των τόκων, θα πλήρώσει(εκτός από την τόκο-χαράτσι, στην τράπεζα) και φορολογία;;;!!!...
Απλά πράγματα! Αυτός που έχει μετρητα για σπίτι, ΔΕΝ έχει για φορολογία, ενώ αυτός που δανείζεται(και τον ξεπατώνουν στον τόκο για την αποπληρωμή), του περισσεύουν!!!
Θα τρελαθούμε τελείως ή κάποιος παίζει με τα νεύρα μας;
Ε-Λ-Ε-Ο-Σ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου