Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - Και σε ιδιώτες γιατρούς συμβεβλημένους οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ

Και σε ιδιώτες συμβεβλημένους γιατρους θα μπορουν να απευθύνονται οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, σε μια προσπάθεια να σταματήσοουν οι ουρές και η αναμονή.

Σύμφωνα με τα "ΝΕΑ", στα σχέδια του υπουργείου είναι να δοθεί η δυνατότητα ελεύθερης επιλογής γιατρού στους ασφαλισµένους, αρκεί οι ιδιώτες να είναι «πιστοποιηµένοι» – δηλαδή, να δέχονται να υπόκεινται σε έλεγχο µέσω π.χ.τηςηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Επίσης εξετάζεται πρόταση για συµπράξεις ιδιωτών γιατρών µε γιατρούς του ΙΚΑ, στους οποίους θα εκχωρηθούν τα πολυϊατρεία.Στην περίπτωση αυτή, οι γιατροί θα ενοικιάζουν τις δοµές του ΙΚΑ, προσφέροντας πρωτοβάθµια φροντίδα υγείας στους ασφαλισµένους.

Οι αµοιβές
Πάντως, στην περίπτωση που δοθεί πράσινο φως να εισχωρήσουν και ιδιώτες γιατροίστα πολυϊατρεία του ΙΚΑ, οι ασφαλισµένοι δεν θα πληρώνουν από την τσέπη τους για τις υπηρεσίες που τους παρέχονται. Αντίθετα, οι γιατροί θα αµείβονται για τις επισκέψεις και τις ιατρικές πράξεις βάσει του ενιαίου πακέτου παροχών υγείας, που θα αποτελέσει κοινό «τιµοκατάλογο» για όλους τους ασφαλισµένους και θα καλύπτεται από τα ασφαλιστικά ταµεία.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να καλύπτονται οι εργασίες των ιδιωτών γιατρών από τον Εθνικό Οργανισµό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας είναι να υπόκεινται σε έλεγχο. Αυτό σηµαίνει πως πρέπει και αυτοί να δεχθούν να ενταχθούν στο σύστηµα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου