Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

ΕΙΔΗΣΕΙΣ/ΣΧΟΛΙΟ - Δεν εκδίδει τον Γιούνγκ η Γερμανία

Την μη έκδοση του Φόλκερ Γιουνγκ στην Ελλάδα αποφάσισε το εφετείο του Μονάχου με το αιτιολογικό ότι τα αδικήματα του διωκόμενου έχουν παραγραφεί.

Να θυμίσουμε πως το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της γερμανικής εταιρείας διέφυγε από την Ελλάδα μετά την άρνηση της Δικαιοσύνης να άρει τον κατ΄ οίκον περιορισμό που του είχε επιβληθεί μέχρι τη δίκη του.

Ο Γιουνγκ κατηγορείται για συνεργεία σε δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, σε ό, τι αφορά την υπογραφή και υλοποίηση της σύμβασης με τον ΟΤΕ το 1997, ως υπεύθυνος της Siemens στην Ελλάδα έως το 2003, και μέλος του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας.

ΣΧΟΛΙΟ
Καλό είναι να το πάρουμε απόφαση πως οι Γερμανοί δεν υπάρχει περίπτωση να μας βοηθήσουν στην περίπτωση της Siemens. Επίσης καλό θα ήταν αντί να περιμένουμε να ακούσουμε το πόρισμα, που θα ανακοινώνει το...αδιέξοδο και για άλλη μια φορά, δρόμο για την ατιμωρησία, να αποφασίσουν μόνοι τους οι εμπλεκόμενοι να παραιτηθούν από την βουλευτική τους ασυλία. Μόνο έτσι θα δείξουν ότι πράγματι ενδιαφέρονται για την κάθαρση.
Μάλιστα, αφού δηλώνουν αθώοι και θύματα πλεκτάνης και άλλων τινών, καλό είναι αν δεν θέλουν οι ίδιοι να το πράξουν, ας το κάνει για αυτούς ο αρχηγός της παράταξης που πρόσκεινται. Και αν αρνηθούν ας τους διαγράψει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου