Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - Ένταση, επεισόδια και παραλίγο απόδραση στην δίκη των Πυρήνων!

Ενταση και επεισόδια στη δίκη για την υπόθεση της οργάνωσης "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς". Οι κρατούμενοι άρχισαν να τρέχουν προς τον προαύλιο χώρο και επικεφαλής της φρουράς φώναζε μέσα στον πανζουρλισμό φώναζε στους αστυνομικούς να επέμβουν για να μη γίνει απόδραση.

Η ενταση ξεκίνησε όταν το δικαστήριο προχώρησε στο διορισμό νέων συνηγόρων των κατηγορουμένων, καθώς νωρίτερα και οι εννέα κατηγορούμενοι απέσυραν τις εντολές τους προς τους συνηγόρους τους. Λίγο πριν τη διακοπή του δικαστηρίου η πρόεδρος ζητησε να απομακρυνθεί από την αίθουσα μία νεαρή κοπέλα, που μίλησε δυνατά. Οταν οι αστυνομικοί την πλησίασαν για να τη βγάλουν από την αίθουσα, μαζεύτηκαν γύρω τους δεκάδες νεαροί φωνάζοντάς τους να μην την αγγίζουν και να μην τη σπρώχνουν.

Η κατάσταση γρήγορα εκτραχύνθηκε, άρχισαν οι μεν να σπρώχνουν τους δε και στην αίθουσα εμφανίστηκε διμοιρία της υπηρεσίας Μέτρων Τάξης, οι άνδρες της οποίας με τα γκλοπ προσπαθούσαν να απομακρύνουν από την αίθουσα τους νεαρούς που φώναζαν και έσπρωχναν τους αστυνομικούς.

Στο μεταξύ, ακούγονταν δυνατά χτυπήματα της πόρτας από την πλευρά των κρατητηρίων και ο επικεφαλής της φρουράς εισήλθε στην αίθουσα του δικαστηρίου, (τα μέλη του δικαστηρίου είχαν κατέβει από την έδρα λόγω της έντασης) και άρχισε να φωνάζει ότι οι κρατούμενοι επιχειρούν να φύγουν.

Οι αστυνομικοί έσπευσαν προς το μέρος των κρατητηρίων και διαπίστωσαν ότι οι έξι κατηγορούμενοι είχαν φύγει από το δωμάτιο κράτησης και είχαν μετακινηθεί τρέχοντας προς τον προαύλιο χώρο. Ο επικεφαλής της φρουράς φώναζε να λάβουν μέτρα οι αστυνομικοί για να μην υπάρξει απόδραση και μέσα στη δικαστική αίθουσα επικρατούσε πανζουρλισμός. Τελικά, η διμοιρία της υπηρεσίας Μέτρων Τάξης έσπευσε στην πίσω πλευρά της αίθουσας μαζί με δύναμη από τη φρουρά των φυλακών και οι κατηγορούμενοι ξαναοδηγήθηκαν στο χώρο των κρατητηρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου