Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - Βόμβα "μυστήριο" σε σχολείο στην Ζάκυνθο!

«Πονοκέφαλο» έχει προκαλέσει, όχι μόνο στην τοπική Αστυνομία αλλά και στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., η ανεύρεση ενός ισχυρού εκρηκτικού μηχανισμού στο προαύλιο ενός σχολείου στο κέντρο της πόλης της Ζακύνθου! Στο νησί δεν έχουν καταγραφεί τρομοκρατικές επιθέσεις ή δράση αντιεξουσιαστών και, αν πρόκειται για «έργο» συμμορίας εκβιαστών, δεν έχει εξήγηση το γεγονός ότι η βόμβα τοποθετήθηκε σε σχολείο!

Ο μηχανισμός αποτελείτο από ένα πυροσβεστήρα μέσα στον οποίο είχε τοποθετηθεί εκρηκτικό ANFO, μια ύλη που έχει χρησιμοποιήσει η οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» με θεαματικά αποτελέσματα. Ο πυροσβεστήρας ήταν συνδεδεμένος με μια μεγάλη φιάλη υγραερίου, η ανάφλεξη της οποίας θα προκαλούσε την έκρηξη του ANFO με απρόβλεπτα αποτελέσματα από το ισχυρότατο ωστικό κύμα.

Η αυτοσχέδια βόμβα εξουδετερώθηκε από ειδικούς του ΤΕΕΜ που πήγαν στο νησί από την Αθήνα και εξετάζεται στα ειδικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Επισήμως, η Αστυνομία δεν έχει ανακοινώσει την ανεύρεση του εκρηκτικού μηχανισμού για να μην πανικοβάλει τους κατοίκους της Ζακύνθου, ωστόσο κάνει έρευνες για να εντοπίσει αυτούς που τον κατασκεύασαν και τον τοποθέτησαν στην αυλή του σχολείου.

πηγή: Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου