Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

ΕΙΔΗΣΕΙΣ/ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - Δημόσιο: προσεχώς ανοικτά απόγευμα και μεταφορά εκτός ορίων πρωτεύουσας και εντός Αττικής!

Βαθιές τομές στην λειτουργία του Δημόσιου τομέα, εξετάζει η κυβέρνηση, στα πλαίσια της εξοικονόμησης πόρων και την συγκράτηση των εξόδων, για την επίτευξη των όρων του μνημονίου.

Μέσα σε αυτά εξετάζονται και δεν είναι καθόλου απίθανο να συμβούν και εντός του έτους:

1) Μεταφορά Υπουργείων και Δημοσίων και Διοικητικών υπηρεσιων εκτός πρωτεύουσας στα όρια του Νομού Αττικής.
Με αυτόν τον τρόπο εκτιμάται πως θα επιτευχθεί μείωση στο τίμημα των ενοικίων στέγασης των υπηρεσιών αυτών καθώς και αποφυγή των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας και την ταυτόχρονη αποσυμφόρηση του κέντρου, στις όποιες απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις.

2) Εξετάζεται η παράταση του ωραρίου και για τις απογευματινές ώρες, ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν απρόσκοπτα οι πολίτες που είναι εργαζόμενοι. Επίσης στο ίδιο πλαίσιο έχει παρθεί η απόφαση όλα τα σχολεία να γίνουν, σταδιακά, ολοήμερα.

3) Βαθιά τομή στο μισθολόγιο του Δημοσίου, με εξορθολογισμό μισθών και περικοπής επιδομάτων, που αναμένεται να προστεθούν(μειωμένα πάντως), στον μισθό.
Σε κάθε περίπτωση όπως αναγνωρίζουν κυβερνητικά στελέχη, «δεν είναι δυνατόν ο πιλότος των F-16 και ο γιατρός να λαμβάνουν 2.500 ευρώ αμοιβή, μετά από αρκετά χρόνια υπηρεσίας, και ο κλητήρας στο υπουργείο Οικονομικών ή η τηλεφωνήτρια στον ΟΠΑΠ να ''καθαρίζουν'' 80.000 ευρώ τον χρόνο»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου